2013. november 18.

Babos pacal






Hozzávalók: 50 dkg előfőzött pacal, 30 dkg főtt bab(vagy konzerv), 10 dkg császárszalonna, 2 sárgarépa, 1 zeller, 1 hagyma, 1 piros paprika, 3-4 cikk fokhagyma, só, bors, 2 babérlevél, 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése: A császárszalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, megdinszteljük majd félidőben az apró kockára vágott paprikát, a lereszelt sárgarépát meg zellert és együtt üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a csíkokra vágott pacalt, a babérlevelet, megsózzuk, megszórjuk borssal és felöntjük annyi alaplével vagy vízzel, hogy épp csak ellepje és puhára főzzük. Mikor a pacal megfőtt, hozzáadjuk a leszűrt babot, meg a felvágott petrezselyemzöldet és kiforraljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...