2013. október 28.

Virslivel rakott kelbimbó






Hozzávalók: 40 dkg kelbimbó, 4 szál virsli, 2 tojás, 3 dl tejföl, 5 dkg sajt, 3 dkg vaj só, bors, szárított zsálya; a tál kikenéséhez: 1-2 dkg vaj, 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése: A kelbimbót megpucoljuk a külső leveleitől, megmossuk és enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. Nagyságától függően félbe vagy negyedekre, a  virslit pedig karikára vágjuk. A vajat felhevítjük, beletesszük a kelbimbót és megpirítjuk benne, a végén hozzáadjuk a virslit is.  Egy hőálló tálat kivajazunk és megszórjuk a zsemlemorzsával. Berakjuk a kelbimbót, megszórjuk a sóval, a borssal meg kevés morzsolt zsályával és ráöntjük a tejföllel felvert tojást. Tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük.



1 megjegyzés:

María írta...

Nagyon finom lehet!! Én is imádom az ilyen rakott ételeket!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...