2013. október 17.

Petrezselymes vajban sült halszeletek





Hozzávalók: 50 dkg halfilé, 6 dkg vaj,  1 evőkanál halfűszer keverék, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 citrom; a krumplisalátához: 40 dkg krumpli, 1 lilahagyma, 1 teáskanál cukor, 1-2 teáskanál ecet, só

Elkészítése: A halfilét ha fagyasztott kiolvasztjuk, megmossuk, majd leitatjuk róla a vizet és megszórjuk a fűszerkeverékkel. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a felvágott petrezselyemzöldet és a halfilét mindkét oldalán megsütjük, majd meglocsoljuk a citromlével. A krumplit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk és felvágjuk, majd még melegen ráöntjük a salátalevelet és összekeverjük. A salátaléhez 1 dl vízben elkeverjük a sót, a cukrot meg az ecetet és hozzáadjuk a felvágott hagymát.



2 megjegyzés:

Roza írta...

Adélka, nagyon guszta!:) Én szeretem a halat, akár tengeri, akár édesvízi.

María írta...

Már a cím olvasása közben összefutott a nyál a számban, nagyon megkívántam :). Biztos isteni volt, ki fogom próbálni!!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...