2013. május 8.

Halas krumplisaláta






Hozzávalók
25 dkg füstölt hal, 30 dkg újkrumpli, 1 hagyma, 4 retek, 2 evőkanál mustár, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, 1 citrom;
 a tálaláshoz: saláta

Elkészítése
Az újkrumplit héjában megfőzzük. Közben a mustárt kikavarjuk az olajjal, sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Mikor a krumpli megfőtt, leszűrjük, megpucoljuk és kockára vágjuk és még melegen összekeverjük a mustáros  mártással. A halnak lehúzzuk a bőrét, kivesszük a hátgerincét és falatnyi darabokra vágjuk. A retket megmossuk és karikára vágjuk. A halat és a retket belekeverjük a salátába és finoman összekavarjuk. Tálaláskor salátalevélre porciózzuk és citromot adunk melléje.

1 megjegyzés:

Kati írta...

Hát ez isteni lehet:) Várom már én is az újkrumplit, bár mi nem nagyon szoktunk venni, megvárjuk amíg nekünk is lesz:) De most azt hiszem nem fogom kivárni:))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...