2012. november 24.

Szezámmagos perec



Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 2 dl tej, 1 teáskanál cukor, 2 teáskanál só, 3 dkg élesztő; a kenéshez: 2 tojás fehérje, 20 dkg szezámmag

Elkészítése: a langyos tejet összekeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, közepébe mélyedést csinálunk, beletesszük a tojássárgáját, a sót és a tejet, majd összedolgozzuk. A tésztát 10 percig pihentetjük, majd 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk és perecformával kiszaggatjuk. A pereceket lekenjük kissé felvert tojás fehérjével, majd ezt a felét szezámmagba mártjuk és sütőpappírral bélelt tepsibe rakjuk. 30 percig kelni hagyjuk, majd 180 fokon, 10-15 perc alatt megsütjük.




1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

De fincsi, én is nagyon szeretem. Nagyon rég sütöttem, azt sem tudom, hogy hol a formám. Még a mamáé volt, rugós...

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...