2011. május 9.

Magvas félbarna vekni





Hozzávalók: 25 dkg barna liszt, 25 dkg fehér liszt, 350 ml víz, 2 evőkanál olívaolaj, 1 kávéskanál cukor, 1 kávéskanál só, 1 evőkanál napraforgó mag, 1 evőkanál lenmag, 1 evőkanál szezámmag, 1 evőkanál vegyes gabonapehely, 1 evőkanál burgonyapehely, 2,5 dkg élesztő; tetejére: 1 teáskanál napraforgó mag, 1 teáskanál lenmag, 1 teáskanál szezámmag

Elkészítése: A liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a langyos vizet, a cukrot, a sót, az összemorzsolt élesztőt, majd jól megdagasztjuk. A végén beleszórjuk a magokat és összedolgozzuk a tésztával. Letakarjuk és 1 órát kelni hagyjuk, majd kissé átgyúrjuk a tésztát és vekni alakúra formáljuk. Tetejét lekenjük kevés vízzel és megszórjuk a magokkal. Hosszúkás, lisztezett tepsibe tesszük és 30 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 35 perc alatt megsütjük.

3 megjegyzés:

Mézeskalács írta...

Ennivalóan szép!:)

Blogkonyha írta...

Tökéletes kenyér! Azok a magok benne...Hmmm, nagyon finom lehet! Visszajövök a receptjéért, az biztos!

Éva írta...

Nagyon szép a kenyered! Annyira guszta !

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...